Norrlands Största Utemässa

Just nu förbereder vi Utemässan 2020. Vill du vara med?

Vill du bli utställare?

Det finns fortfarande utställarplatser kvar för årets Utemässa

Lycksele 29 - 31 maj

Boka upp sista helgen i maj i din kalender

previous arrow
next arrow
Slider

Utemässan 29-31 maj 2020!

Utemässan i Lappland är Norrlands största Utemässa, en event som går av staplarna i Lycksele varje år i slutet av maj. Utemässan i Lapplands vision är att sammanföra människor med ett intresse av hund, jakt, fiske och friluftsliv. Vi vill skapa en inspirerande mötesplats som erbjuder en helg av aktiviteter.

Föreläsningar med kända profiler, prova-på-aktiviteter, barnområde, de senaste produkterna inom jakt och fiske, försäljning och visning av den senaste utrustningen och aktuella tillbehör för friluftsliv, närproducerat mathantverk och kreativa slöjdare är något av det som presenteras.

Jakthundarna är ett viktigt och uppskattat inslag på mässan och det genomförs ett flertal utställningar under mässdagarna, bl.a. Sveriges största älghundsutställning. Utemässan lockar besökare från Sverige, Norge och Finland.

Utemässan är Norrlands största mässa för uteliv, med cirka 12 000 besökare årligen och antalet utställare är cirka 150 st.

SM i utomhusmatlagning

Nu förbereder vi för SM i utomhusmatlagning. Tre deltävlingar kommer att ske, varav en i Lycksele på Utemässan den 31:a maj. Är du intresserad av att ställa upp i deltävlingen och kämpa om en plats i finalen av SM i utomhusmatlagning på Billingen Skövde den 27 september? Gör då din anmälan så snart som möjligt! Antalet platser är begränsade. Läs mer.

Mässområde

Nu är det officiellt klart att Utemässan flyttar tillbaka till Gammplatsen, en vacker halvö i Lycksele ute i Umeälven som sedan hundratals år varit ett centrum för bl.a. handel, samer och nybyggare. Historiskt sett har man haft marknader, kyrkhelger och ting här och platsen har kommit att bli en utmärkt plats för vår stora mässa.

Utemässans stora intresseområden

Jakt

Jakten är en viktig del av Utemässan och på mässan finner du det senaste inom alla de segment du behöver för en god jaktupplevelse. I år kan vi även erbjuda möjlighet till provskjutning.

Fiske

Med en mässplats belägen intill Umeälven så har fisket sin givna plats på Utemässan. Det en ypperlig plats att visa upp och ta del av det senaste inom fiske.

Hund

Jakthundarna är ett viktigt och uppskattat inslag på mässan och det genomförs ett flertal utställningar under mässdagarna, bl.a. Sveriges största älghundsutställning.

Skog

Från Jurassik Park till högteknologiska lösningar. Skogen har en viktig roll. Det är skogen som är den främsta plattformen för allt vad mässan innefattar och måste naturligtvis finnas med.

Vildmark & Fritid

Kläder, knivar, tillbehör mm är viktiga för ett lyckat friluftsliv och på Utemässan finner du allt detta. Här kan du även ta del av det senaste inom ATV och bilföretagens 4WD och Pick-up segment.

Knivtorg

Vår målsättning är att erbjuda Norrlands största och bästa knivtorg med utbud för både små och stora händer. Här kan du ta del av vad landets bästa knivmakare har skapat.
Slider