Utemässan - Hem
Kategori - singel
Utemässan 2023 bjuder på spännande överraskningar

Kom och njut av Utemässan 2020 med jakt, fiske, hund, skog och knivar i fokus. Träffa människor som delar dina intressen!

Hej! Ta chansen att vara med på Utemässan 2023 med natur, djur och vildmark som gemensamt intresse. Vi som arrangerar denna mässa kommer att göra vårt yttersta för att överträffa dina förväntningar. Välkommen!
Mvh Susanne

Välkommen till Utemässan 2020!

Utemässan i Lappland är Norrlands största Utemässa, en event som går av staplarna i Lycksele varje år i slutet av maj. Utemässan i Lapplands vision är att sammanföra människor med ett intresse av hund, jakt, fiske och friluftsliv. Vi vill skapa en inspirerande mötesplats som erbjuder en helg av aktiviteter.

Föreläsningar med kända profiler, prova-på-aktiviteter, barnområde, de senaste produkterna inom jakt och fiske, försäljning och visning av den senaste utrustningen och aktuella tillbehör för friluftsliv, närproducerat mathantverk, kreativa slöjdare och mängder av hundar är något av det som presenteras.

Utemässan är Norrlands största mässa för uteliv, med cirka 12 000 besökare årligen och antalet utställare är cirka 150 st.

Mässområde

Nu är det officiellt klart att Utemässan flyttar tillbaka till Gammplatsen, en vacker halvö i Lycksele ute i Umeälven.

Utemässans stora intresseområden

Jakt

Jakt

Jakten är en viktig del av Utemässan och på mässan finner du det senaste inom alla de segment du behöver för en god jaktupplevelse. I år kan vi även erbjuda möjlighet till provskjutning.
Fiske

Fiske

Med en mässplats belägen intill Umeälven så har fisket sin givna plats på Utemässan. Det en ypperlig plats att visa upp och ta del av det senaste inom fiske.

Hund

Jakthundarna är ett viktigt och uppskattat inslag på mässan och det genomförs ett flertal utställningar under mässdagarna, bl.a. Sveriges största älghundsutställning.
Skog

Skog

Skogsindustrin står för cirka 12 procent av Sveriges varuexport, men är även den centrala platsen för Utemässans många aktiviteter, föreläsningar och presentationer av det senaste i maskinväg.

Vildmark & Fritid

Kläder, knivar, tillbehör mm är viktiga för ett lyckat friluftsliv och på Utemässan finner du allt detta. Här kan du även ta del av det senaste inom ATV och bilföretagens 4WD och Pick-up segment.
knivar

Knivtorg

Vår målsättning är att erbjuda Norrlands största och bästa knivtorg med utbud för både små och stora händer. Här kan du ta del av vad landets bästa knivmakare har skapat.